به‌رغم سرمايه‌گذاري‌‌هاي وسيع سال‌هاي گذشته براي آبرساني به مردم خوزستان از سد کرخه، ميزان و حجم آب شرب اغلب شهرها و روستاهاي اين استان و نيز كيفيت آن رضايت اين مردم را جلب نکرده بود، به‌گونه‌اي که به‌ويژه در ايام گرم سال، شهرهاي انتهاي مسير آبرساني با افت فشار مواجه بودند اما به منظور تامین آب با کیفیت‌تر، منابع آب سد دز به عنوان جایگزین انتخاب شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، در ابتداي شروع به‌کار دولت مردمي، در سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به خوزستان، تکمیل بخشی دیگر از طرح آبرسانی غدیر که وظیفه تامين آب با حجم و كيفيت مناسب را برعهده دارد، در دستور كار قرار گرفت و به‌عنوان يکي از بزرگترين پروژه‌هاي آبرساني کشور در استان خوزستان مصوب شد.
طرح انتقال آب از دز شامل احداث آبگير از كانال، احداث بزرگ‌ترين ايستگاه پمپاژ آب در کانال پاياب سد دز به ظرفيت 10 مترمکعب در ثانيه، توسعه ايستگاه پمپاژ ام الدبس تا مخزن متعادل کننده، احداث خط لوله فولادي انتقال آب به طول 74 کيلومتر و با قطر 2400 ميلي‌متر، احداث خط انتقال برق و ايستگاه پمپاژ شهيد چمران در دو فاز و مجموعا 5 متر مکعب در ثانيه و خطوط انتقال به طول 10 كيلومتر است.
با مجموعه اقدامات شبانه روزي، فشرده، جهادي و تامين به موقع اعتبارات، اين پروژه بزرگ در مدت زمان 10 ماه اجرا شد که 26 شهر از جمله شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، بستان و 1000 روستا با جمعيت چهار ميليون و 700 هزار نفر از مردم خوزستان، از آب شرب با كيفيت، كافي و پایدار طرح آبرسانی غدیر، بهره‌مند مي‌شوند.
بر اساس این گزارش، این طرح آبرسانی روزهای اخیر با راه‌اندازی 5 الکتروپمپ بهره‌برداری آزمایشی شد که با اتمام فرآیند راه‌اندازی آزمایشی به زودی آب شرب با کیفیت از بهترین منابع آبی در اختیار مردم خوزستان قرار خواهد گرفت و مسئله تامین آب شرب این بخش به طور بلندمدت حل می‌شود.
بر این اساس، با تکمیل پروژه آبرسانی غدیر آب شرب چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی معادل ۵۲ درصد از جمعیت استان خوزستان را تا افق سال ۱۴۲۵ تامین خواهد کرد البته در حال حاضر ۱۸ شهر و ۴۹۵ روستا متصل است که در ادامه بقیه شهرها و روستاها باید متصل شود.

منبع:

پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو