مدیرکل دفتر پژوهش، فناوری و نوآوری ساتبا گفت: برآورد‌های ما نشان می‌دهد انرژی خورشیدی در کشور ایران سهم ویژه‌ای دارد و مجبور هستیم چه از روی علاقه و چه از روی اجبار به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “اکبر شعبانی کیا” صبح امروز در چهارمین نشست تخصصی با موضوع توانمندسازی و بررسی چالش‌های ساخت داخل که در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی با حضور معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت، مدیر کل برق و الکترونیک وزارت صمت، مدیر عامل شرکت مانا انرژی، نماینده سندیکای صنعت برق و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت گروه توسعه نوران انرژی سبز خاورمیانه برگزار شد، گفت: در سال ۲۰۲۱ حدود ۸۴ درصد از ظرفیت‌های نیروگاهی ایجاده شده در جهان از انرژی‌های تجدیدپذیر است که اکثر آن‌ها بادی و خورشیدی هستند.
وی افزود: اتحادیه و کمیسیون اروپا برای سال ۲۰۳۰ برنامه ریزی کرده حداقل ۴۵ درصد از ظرفیت تولید انرژی خود را به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دهد.
شعبانی کیا اظهار کرد: بحث واردات تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از چالش‌های کشور‌های مختلف است البته کشورها سعی کردند تا حد توان تجهیزات خود را تولید کنند.
وی با بیان اینکه ساخت تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند به بحث انرژی کشور کمک کند، تصریح کرد: برای این موضوع تدوین استاندارد در دستور العمل‌ها و مقررات فنی را در حوزه نیروگاه بادی و خورشیدی در دستور کار دادیم.
وی افزود: شناسایی و ساماندهی آزمایشگاه مرجع در زمینه پنل و اینوتر خورشیدی و همچنین انجام فراخوان شناسایی و ارزیابی مشاوران، پیمانکاران و سازندگان از اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه دانش بنیان صنعت خورشیدی در کشور است.
منبع: