در راستای حمایت از بخش خصوصی و به منظور پوشش هزینه‌های بخش تولید ‌و افزایش انگیزه برای سرمایه‌گذاری در صنعت نیروگاهی و تولید برق، سقف قیمت انرژی در بازار عمده فروشی برق ایران افزایش یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “مصطفی رجبی مشهدی” مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: با دستور وزیر نیرو و‌ در راستای حمایت از بخش خصوصی، سقف نرخ انرژی در بازار برق ایران افزایش یافت.
سخنگوی صنعت برق گفت: بر این اساس سقف قیمت پیشنهادی انرژی در بازار برق ایران از 642 ریال به ازای هر کیلووات ساعت به 803 ریال افزایش یافته است که از رشد حدود 25 درصدی در سقف قیمت خرید برق از نیروگاه‌های حاضر در بازار برق ایران حکایت دارد.
رجبی مشهدی گفت: این افزایش صرفا برای خرید برق از نیروگاه‌ها بوده و به هیچ عنوان تعرفه برق مصرفی مشترکان برق تغییری نخواهد کرد و مصرف‌کنندگان برق، کماکان بر اساس تعرفه‌های تعیین شده نسبت به پرداخت بهای برق مصرفی خود اقدام خواهند کرد.
وی افزود: همچنین نرخ آمادگی قابل پرداخت به نیروگاه‌ها بدون تغییر نسبت به سال گذشته به ازای هر کیلووات ظرفیت آماده معادل 185 ریال تعیین شد.
رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو با برنامه‌ریزی‌های انجام شده به دنبال رونق بورس است، اظهار کرد: در این راستا با مشارکت مشترکان یک مگاوات به بالا در بورس حدود یک سوم کل مصرف برق کشور از طریق بورس معامله و قیمت برق از این طریق تعیین خواهد شد. در این صورت مصرف کنندگان برق می‌توانند انرژی مورد نیاز خود را از این طریق خریداری کنند و قدرت نقد شوندگی فروش برق تولیدکنندگان برق نیز افزایش می‌یابد.
وی افزود: وزارت نیرو در نظر دارد با کاهش نقش خود در خرید و فروش برق، زمینه حضور بخش خصوصی را در این معاملات هموار کند.
سخنگوی صنعت برق، از پشتیبانی تامین برق صنایعی که برق خود را از بورس انرژی خریداری می‌کنند خبر داد و گفت: وزارت نیرو برنامه دارد با توسعه زیرساخت‌های صنعت برق، شبکه برق پایدار و بدون محدودیت را برای مبادله برق تولیدی نیروگاه‌های کشور به مصرف کنندگان تجهیز کند تا عرضه کنندگان و مصرف کنندگان برق در شرایط پایدار تجارت برق داشته باشند.
منبع: