آیا می دانستید که یکی از فواید اینترنت آموزش است؟ همانطور که می دانیم ، امروزه اینترنت به یک عضو جدا نشدی در زندگی ما تبدیل شده است. به طوری که می توانیم به راحتی بیشتر فعالیت هایمان را با اینترنت انجام دهیم. یکی از مهم ترین این فعالیت ها، آموزش است. آموزشی از طریق اینترنت و ابزارهای الکترونیکی که به اصطلاح به آن آموزش الکترونیکی می گویند. در مقالات قبلی درباره تاریخچه آموزش مجازی و آینده ی آن صحبت کردیم. اما قبل از بررسی مزایا و معایب این نوع آموزش، درباره ی تفاوت آموزش الکترونیکی با آموزش مجازی صحبت خواهیم کرد. همچنین به مقایسه دشواری بین آموزش حضوری و غیر حضوری نیز خواهیم پرداخت.
تفاوت آموزش الکترونیکی با آموزش مجازی
این دو روش آموزش به ظاهر یکی و شبیه به هم هستند، اما در حقیقت تفاوت هایی میان آنها موجود است. آموزش مجازی صرفا به معنای غیر حضوری برگزار شدن آن است که قدمت آن به چند قرن می رسد. در زمان های قدیم، آموزش مجازی توسط افراد نامه بر صورت می پذیرفت. رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی، به آموزش از طریق رادیو و تلوویزیون تغییر یافت. در واقع می توان اینگونه نتیجه گرفت که آموزش را زمانی مجازی می گویند که به صورت غیر حضوری صورت پذیرد. آموزش الکترونیکی نیز در حقیقت زیر مجموعه آموزش مجازی است. این آموزش نو ظهور مانند آموزش مجازی، غیر حضوری و توسط وسایل الکترونیکی و اینترنت انجام می شود.
مزایای آموزش الکترونیکی چیست؟
آموزش الکترونیکی در میان افراد بسیار محبوب است. در این قسمت از مقاله دلایل این محبوبیت را بررسی کرده و از مزایای آموزش الکترونیکی می گوییم.
- زمانی که ما به صورت حضوری در یک کلاس آموزشی ثبت نام می کنیم، مجبوریم مسافتی را در شهر برای حضور در کلاس طی کنیم. این کار باعث افزایش ترافیک و اتلاف زمان می شود. در صورتی که در آموزش الکترونیکی الزامی به حضور در مکان خاصی نداریم. در نتیجه یکی از مزیت های آموزش الکترونیکی عدم نیاز به تردد های طولانی تا محل برگزاری کلاس ها است.
- زمانی که از آموزش های غیر حضوری بهره می بریم، می توانیم در هر زمان و در هر مکان دلخواهی آموزش ها را بارها و بار ها مرور کنیم. مرور مطالب این امکان را به ما می دهد تا اشکالات خود را فهمیده و آن ها را حل کنیم.
- امروزه با پیشرفت تکنولوژی، این امکان وجود دارد تا در کلاس های مجازی تعامل صورت گیرد. به عنوان مثال: اگر در فهم موضوعی مشکلی پیش بیاید، می شود آن را با استاد و یا هم کلاسی ها مطرح کرد. این امر به یادگیری بهتر و افزایش کیفیت آن کمک بسزایی می کند.
- از مهم ترین مزیت های این روش آموزش، پشتیبانی آن است. پشتیبانان آموزش با پیگیری و پشتیبانی از فراگیران می توانند بر کیفیت یادگیری بیافزایند.
- زمانی که شما در خانه نشستید و قصد یادگیری یک مطلب آموزشی یا یک حرفه را دارید، تنها با یک جستجوی ساده می توانید به هزاران دوره آموزشی دست یابید. مسلما این راحتی باعث جذب افراد برای یادگیری بیشتر می شود.
- گاهی به دلیل مشغله زیاد نمی توانیم در برخی از کلاس های آموزشی مورد نیاز خود شرکت کنیم. اما کلاس های غیر حضوری، این امکان را دارند که همه ی افراد از دانشجو گرفته تا کارمندان نیمه وقت یا تمام وقت در این کلاس ها شرکت کنند.
- کلاس های حضوری مشکلاتی همچون عدم انعطاف پذیری مانند نشستن روی صندلی های ناراحت کننده، فضای خیلی گرم یا خیلی سرد و غیره برای افراد به همراه دارند. اما هنگامی که آموزش غیر حضوری را برای یادگیری انتخاب می کنیم، الزام به حضور در کلاس های فیزیکی وجود نخواهد داشت. در نتیجه می توانیم در مکان دلخواه خود با آرامش آموزش را پیش ببریم. در نتیجه می توان نتیجه گرفت که از دیگر مزایای آموزش الکترونیکی راحتی و آرامش آن است.
معایب آموزش الکترونیکی چیست؟
تا کنون درباره ی مزایای آموزش الکترونیکی صحبت کردیم و دلایل محبوبیت آن میان افراد را بررسی کردیم. حال می خواهیم معایب این روش آموزش را برایتان بازگو کنیم.
- یکی از مهم ترین معایب آموزش الکترونیکی این است که همه ی آموزش ها نمی توانند به صورت غیر حضوری برگزار شوند. با وجود محبوبیت بسیار زیاد آموزش الکترونیکی، برخی افراد هستند که یادگیری عملی و حضوری را به آن ترجیح می دهند. با وجود اینکه در برخی از آموزش های الکترونیکی دوره های سه بعدی و شبیه سازی شده موجود است.
- زمانی که از آموزش الکترونیکی بهره می بریم، این کار را در تنهایی انجام می دهیم. در نتیجه آموزش به صورت انفرادی پیش می رود. این امر منجر به انزوا می گردد. با وجود اینکه فراگیران امکان یادگیری در هر زمان و مکانی را دارند، این انزوا و تنهایی ممکن است به آن ها احساس عدم حمایت دهد. این حس منجر به بی انگیزگی در یادگیری می شود.
- از دیگر معایب این روش آموزش، کندی یا عدم اتصال به اینترنت است. علاوه بر این برخی افراد آگاهی لازم برای کار با دستگاه های الکترونیکی را ندارند و به سختی با آن ها ارتباط برقرار می کنند. این ترس از تکنولوژی باعث می شود برخی افراد نخواهند به سمت آموزش های الکترونیکی روند. تیم پشتیبانی رایانگان همواره برای یاری رساندن و حل مشکلات در کنار شماست.
- گاهی یادگیری به روش غیر حضوری ممکن است منجر به بی نظمی و بی انگیزگی شود؛ تحقیقات نشان داده است زمانی که محدودیت زمانی نداریم، کار ها را پشت گوش می اندازیم. این موضوع به یادگیری به موقع و کیفیت آن صدمه وارد می کند.
یادگیری به روش آموزش الکترونیکی آفلاین دشوارتر است یا آموزش حضوری؟
ممکن است این سوال برایمان پیش بیاید که کدام روش آموزش دشوارتر است. برای پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم که آموزش الکترونیکی آفلاین به مراتب دشوارتر از آموزش به روش حضوری است. به این علت که آموزش الکترونیکی دانشجو محور بوده اما آموزش حضوری استاد محور است.
آموزش های غیر حضوری رایانگان
مرکز آموزشی و پژوهشی رایانگان با بهره گیری از اساتید نام دار، اقدام به برگزاری و تولید دوره های تخصصی و سازمانی می کند. جامعه هدف این دوره ها کارمندان دولت و سازمان های خصوصی هستند. هدف از برگزاری این دوره ها ارتقای دانش و جایگاه شغلی آن ها است.
با شرکت در دوره های تخصصی رایانگان، مدرک معتبر دریافت کرده و فرصت های شغلی خود را افزایش دهید.